Make the most out of your ingredients
title image

Basilicumpesto

Basilicumpesto

Empty the Fridge - Pesto

Staat dat portie basilicum nu al een tijdje op je vensterbank en beginnen de blaadjes er wat triest bij te hangen?

Maak dan deze super makkelijke, en heerlijke basilicumpesto.

Ideaal voor bij:

  • Een eenvoudige pasta pesto
  • Een boterham carpaccio
  • Roomkaas met pesto voor op de boterham
  • Als basis voor een vinaigrette
  • Als extra smaakje in je soep
  • Voeg een lepeltje pesto toe aan je gehakt- of veggieburger-mengsel en maak er een Italiaanse smaakbom van
  • Als afwerking voor je pizza
  • Een aardappelsalade met pesto
  • Crostini met rucolapesto
Empty the fridge - Tomatensoep met pesto en ricotta

Tomatensoep met pesto en ricotta

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 à 6

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat de olijfolie goed warm worden in een soeppot en laat de ajuin, wortelen en look over een middelgroot vuur gedurende +/- 10 min met het deksel op de pot garen. Roer er regelmatig even door.
  • Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe en roer goed door elkaar. Laat de soep gedurende +/- 15 min sudderen.
  • Voeg het restje pesto en ricotta en kruid naar smaak met peper.
  • Mix de soep met een staafmixer en dien op met toast en wat geraspte parmezaan.
Trefwoord restje ricotta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

De opties zijn oneindig!

TIP: Je kan de basilicum in dit recept ook vervangen door rucola. Voeg dan wel een beetje citroensap toe.

Empty the Fridge - Pesto

Pesto

Gang Saus
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
  • Voeg geleidelijk de resterende olie toe.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Je kan de pesto maximaal 1 week in de ijskast bewaren in een afgesloten potje met een laagje olie erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating