augustus 15, 2012
Basilicumpesto
Staat dat portie basilicum nu al een tijdje op je vensterbank en beginnen de blaadjes er wat triest bij te hangen?
Maak dan deze super makkelijke, en heerlijke basilicumpesto.
Ideaal voor bij:
- Een eenvoudige pasta pesto
- Een boterham carpaccio
- Roomkaas met pesto voor op de boterham
- Als basis voor een vinaigrette
- Als extra smaakje in je soep
- Voeg een lepeltje pesto toe aan je gehakt- of veggieburger-mengsel en maak er een Italiaanse smaakbom van
- Als afwerking voor je pizza
- Een aardappelsalade met pesto
- Crostini met rucolapesto
Tomatensoep met pesto en ricotta
Ingrediënten
- 1 groot blik gepelde tomaten
- 1 middelgrote wortel(en) in blokjes
- 1 middelgrote ajuin fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 EL groene pesto
- 80 gram ricotta
- 100 ml water
- 1 EL olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- peper naar smaak
Instructies
- Laat de olijfolie goed warm worden in een soeppot en laat de ajuin, wortelen en look over een middelgroot vuur gedurende +/- 10 min met het deksel op de pot garen. Roer er regelmatig even door.
- Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe en roer goed door elkaar. Laat de soep gedurende +/- 15 min sudderen.
- Voeg het restje pesto en ricotta en kruid naar smaak met peper.
- Mix de soep met een staafmixer en dien op met toast en wat geraspte parmezaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
De opties zijn oneindig!
TIP: Je kan de basilicum in dit recept ook vervangen door rucola. Voeg dan wel een beetje citroensap toe.
Pesto
Ingrediënten
- 55 gram basilicum grof gescheurd
- 55 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta.
- Voeg geleidelijk de resterende olie toe.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Je kan de pesto maximaal 1 week in de ijskast bewaren in een afgesloten potje met een laagje olie erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments